Kunder

Kunder jag arbetat/arbetar med återkommande

PriceRunner och Bäst i test

Jag arbetar sedan 2016 som redaktör hos PriceRunner och deras systersajter. Jag är ansvarig redaktör för allt oberoende innehåll (främst tester och guider) som rör hem & trädgård, samt datorer, ljudprodukter och annan hemelektronik. Mitt redaktionella ansvar avser deras sajter både i Sverige, Norge, Danmark och UK. En vanlig dag gör jag allt från att hålla i möten med frilansare, beställa in testprylar, testa produkter och uppdatera de olika sajterna.

Länkexempel: www.pricerunner.se/test/robotgrasklippare
Länkexempel: www.pricerunner.dk/guide/elbil-til-born

Byggahus.se
Oberoende sajt med fokus på husbyggnation, renovering och trädgård – Sveriges största med sina 350 000 unika läsare i veckan. Här skriver jag sedan 2012 allt från kortare nyheter till längre reportage och guider. Jag agerar även webbredaktör med jämna mellanrum.
Befattning: Reporter och webbredaktör
Länk: www.byggahus.se

Content Family

Content Family arbetar med att skapa native-innehåll åt kunder såsom K-Rauta, Schneider Electric, Onninen mfl. Jag har under flera års tid samarbetat med denna byrå och skriver bland annat guider och kundcase för dem. Så här kan det se ut när det har publicerats:

IDG

Jag började arbeta hos IDG redan 2009 och har under många år arbetat heltid för deras konsumenttidningar M3 och PC För Alla. Sista åren arbetar jag dock enbart med native content för deras native-avdelning, med kunder såsom exempelvis Microsoft, HP, Philips, Huawei mfl.

Red Bull

Jag skrev om motorsport, ofta med ett lokalt fokus, men på engelska för Red Bull Sverige och Red Bull internationellt.

Länkexempel: http://www.redbull.com

Electrolux

Ånga sågs som den hetaste trenden inom matlagning och Electrolux pushade hårt för det. Som ett led i deras kampanj skrev jag innehåll för deras hemsida.

Länkexempel: Baka saftigare bröd med ånga

Länkexempel 2: Nyttig mat för barn – 5 goda vanor för de små

Telia/Dagens Industri

Detta uppdrag påbörjades som ett samarbete mellan Telia och PriceRunner våren 2014, och förlängdes över hösten. Samarbetet fortsatte ett par år och resultatet kunde man se i form av content marketing på Dagens Industris hemsida. Det var mitt ansvar att skriva dessa artiklar, intervjua, göra kundcase mm.

Fakturino Di

Fakturino

Cirka 15 artiklar om factoring som publicerades på Dagens Industri under hösten 2015.

Mobil
Tidning och sajt med tester av de senaste mobiltelefonerna, och skolor samt reportage inom mobilområdet. Här arbetade jag under ett par år både som fast anställd och senare som frilans.
Befattning: Reporter, webbredaktör, redaktör för nyproduktioner, recensent, webb-tv
Länk: www.mobil.se

Nordnet, Di Digital

Nordnet, Di Digital.

Nordnet

Hösten och vintern 2015/2016 skrev jag ett stort antal artiklar om Nordnets tjänst Shareville. Dessa publicerades på Di Digital.

IBM

IBM höll en konferens om framtidens utmaningar för webbhotell ihop med Magnus Höij som är chefredaktör för Internetworld. Mitt jobb var att skriva en rapport om konferensen som sedan delades ut till deltagarna, publicerades på IBM:s hemsida och i deras nyhetsbrev.

Telenor

Jag skrev ett antal B2B-artiklar för kundtidningen Beep Telenor samt för Telenors nyhetsbrev. Bland annat skrev jag kundcase där jag intervjuade kunder som valt Telenor för sin kommunikationslösning, de fick berätta hur lösningen förändrat deras arbetssätt och ekonomi. Jag skrev även ett antal reportage om molnet och distansarbete.

M3.se

När vi lanserade nya M3.se. Från vänster: jag, Pontus Gunnarsson, Daniel Sjöholm, Simon Arons och André Stray.

M3.se
Sveriges största sajt för prylnördar. Här finns allt från reportage, historiska tillbakablickar och roliga specialteman, till tester av de senaste och hetaste teknikprylarna. Jag har arbetat som det mesta på den här tidningen, bland annat som redaktör och recensent.
Befattning: Redaktör 2009-2014
Länk: www.m3.se

Microsoft – Windows Phone

Jag tog, i rollen som redaktör, fram ett one-shot-magasin om Windows Phone. Mitt arbete var att utifrån en given budget bestämma innehållet, skriva majoriteten av artiklarna samt sköta produktionen av magasinet från ax till limpa.

Skanska Nya Hem

Jag skrev teknikinriktade artiklar för Skanskas kundtidning Skanska Nya Hem. Exempel på ämnen är allt från det smarta hemmet till det aktivitetsbaserade kontoret.

Samsung

Vitvarurelaterade artiklar för en specialsajt som låg under annonsutrymme på Aftonbladet.

Zendium, content marketing, DN

Zendium, content marketing, DN.

Zendium/Dagens Nyheter

Content marketing-satsning för tandkrämstillverkaren Zendium. Jag skrev ett stort antal av artiklarna, som sedan figurerade som sponsrat innehåll på DN.se.

Fabege

I samband med att Sveriges nya nationalarena skulle invigas ville Fabege berätta för sina kunder om utvecklingen av arenan och lokalerna omkring den. Jag skrev därför en artikelserie om Friends Arena, Arenastaden och företagen med anknytning till denna. Denna artikelserie har sedan utvecklats och det tillkom nya artiklar under flera månader. Dessa publiceras i både nyhetsbrev och på deras hemsida.

Clas Ohlson

Jag skrev konsumentartiklar om teknik för Clas Ohlsons dåvarande kundtidning Fixa Själv. Jag medverkade ibland även som teknisk expert under webb-tv-produktionerna.

Länkexempel: Clasohlson.com/se/a/Element%C3%A4r-kunskap/article_se_34

Microsoft – Windows Server 2012

I samband med att Microsoft lanserade Windows Server 2012 valde de att skapa en partnerzon innehållandes nio relevanta artiklar. Mitt uppdrag var att intervjua passande personer och därefter skriva dessa artiklar med löpande publicering under ett antal månader.

Telia B2B

Telia önskade åtta B2B-artiklar om molntjänster, mötestjänster, trender och nytta för sina kunder. Dessa producerades i början av sommaren 2013.

Digitala Hemmet
Tidning och sajt med fokus på att göra den krångliga tekniken enkel att förstå och använda. Mycket guider och hemma hos-reportage men även tester av hushållsprodukter och hemelektronik. Det var mitt jobb att planera upp tidningen, hålla i produktionen av varje nummer samt uppdatera hemsidan och skriva artiklar. Numera är den uppköpt och gavs ut som specialtidning sommaren 2012 till PC För Allas prenumeranter.
Befattning: Redaktör, webbredaktör, reporter, recensent

Computer Sweden
Tidning och sajt som riktar sig till människor i IT-branschen. Jag skrev under flera år artiklar för deras specialtidning CS Life.
Befattning: Skribent
Länk: computersweden.idg.se

Allt om Android
Tidning med fokus på Googles mobila operativsystem Android. Skolor och reportage mixas med tester av de senaste Androidtelefonerna och apparna.
Befattning: Reporter, recensent
Länk: Tidsamdistribution

Iphonetidningen
Tidning med fokus på Apples bärbara prylar, med andra ord allt om Iphone, Ipad och deras mobila operativsystem IOS. Här blandas tester, guider, app-recensioner och sköna reportage.
Befattning: Reporter, recensent
Länk: Tidsamdistribution

Globalmusix.com
Musiksajt med de senaste nyheterna inom musikvärlden samt ett stort nätverk för musiker.
Befattning: Skribent
Länk: www.globalmusix.com

PC För Alla
Tidning och sajt med målet att vara Sveriges största oberoende källa till köpråd och kunskap inom IT.
Befattning: Skribent
Länk: www.pcforalla.se

Tollaren
I fem år hade jag hand om tidningen Tollaren som är en klubbtidning som ges ut till alla som äger en hund av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Jag skötte tidningsproduktionen från början till slut, både layout, beställningar och korrekturläsning.
Befattning: Redaktör, layoutare, reporter
Länk: Distribueras till klubbens cirka 4 000 medlemmar

Fler företag, förlag och tidningar som jag arbetat/arbetar med:

  • Plaza Publishing
  • IDG
  • Treome
  • Computer Sweden
  • Stockholm City
  • Appelberg
  • Bonnier
  • Spoon
  • TV4

med flera…

Är du intresserad av journalistiska uppdrag inom B2B, B2C och liknande hittar du mer information kring detta här: Vicimedia.se/skribentuppdrag-ovrigt.